19. apr
Arendaja ja omavalitsus esitavad arhitektile tellimuse. Kuidas arhitekt sellega tegelikult hakkama saab? Arhitekt konteksti tunnetada suudab, aga igal tegijal on oma nägemus, milline uus hoone antud keskkonda kõige paremini istub, sedastab arhitekt Margit Mutso kommentaaris Kinnisvarauudised.ee-le.
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas uus, 70 miljonit eurot maksma läinud A-klassi ärikvartal Novira Plaza.
Vaatamata sellele, et kinnisvara taskukohasus on langenud, ei ole kasvanud nende inimeste hulk, kes on laenumaksetega hätta jäänud, kirjutab Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma.
Märtsi lõpp ja aprilli esimene pool annavad tõesti julgust väita, et ehk on murdepunkt lähedal, kinnitab Pindi Kinnisvara tegevjuht Darja Sudarinen.
Ehitada tuleb teisiti mõlemaid eesmärke silmas pidades. Ehitus- ja kinnisvarasektor on kliimamuutuste keskmes. Ja mitte üksnes ühe teemaga. Sektoril on kandev roll kliimaeesmärkide täitmises. Seda toetab investorite ja lõppkasutajate kasvav nõudlus energiatõhusate madalsüsinikehitiste järele, kirjutab Rohetiigri „Ehituse teekaart 2040“ kaasautor ning kinnisvara- ja juhtimisteenuste platvormi WHAT IF asutaja Maria Freimann.
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474